Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a participat vineri, 23 iunie 2017 la conferinţa intitulată ,, Soluţii legislative şi instituţionale pentru administraţia publică locală”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Administraţiei Publice de către Centrul de Studii şi Cercetări Juridice şi Socio – Administrative din cadrul UPG Ploieşti în cooperare cu Consiliul Judeţean Prahova. Ziua Internațională a Administrației Publice este marcată anual în data de 23 iunie şi a fost instituită printr-o rezoluţie a Adunării Generale a Națiunilor Unite (ONU), ca o recunoaștere publică a valorii și virtuții serviciului public față de comunitate, a contribuției administrației publice în procesul de dezvoltare şi a muncii depuse de funcționarii publici. Pentru anul 2017 Forumul ONU pentru Administrație Publică a ales tema ,,Viitorul este Acum — Accelerarea Inovării la nivelul Administrației Publice pentru Agenda 2030''.


In cadrul evenimentului de astăzi au fost abordate mai multe aspecte legate de : colaborarea între mediul academic şi autorităţile locale; dezvoltarea judeţului; relaţia autorităţi locale – autorităţi statale precum şi identificarea unor probleme legislative cu care se confruntă administraţia publică locala. Pentru a încuraja tinerii să urmeze o carieră în administraţia publică şi ca o recunoaştere a eforturilor depuse, la începutul conferinţei a fost premiat şeful promoţiei 2017 de la Specializarea Administraţie Publică din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti.

La coferinţa dedicată administraţiei publice au mai participat: directorul Centrului de Studii şi Cercetări Juridice şi Socio – Administrative din cadrul UPG Ploieşti, profesor universitar doctor Mihai Apostolache; subprefectul Judeţului Prahova, Emil Drăgănescu; primari din Judeţul Prahova; parlamentari; profesori; studenţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.