Administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu a participat marţi, 30 mai 2017, la evenimentul de promovare al Programului ,, Fiecare copil în grădiniţă”, eveniment ce a fost desfăşurat de Asociaţia OvidiuRo, în parteneriat cu alte entităţi publice, private şi nonguvernamentale. Acest program este implementat folosind ca instrument legea 248/2015 – ,,privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate” şi constă în distribuirea de tichete sociale în valoare de 50 lei / lună către părinţii cu un venit sub 284 lei/ membru de familie, cu condiţia să-şi aducă la grădiniţă copii în fiecare zi.

Administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu a salutat această iniţiativă cu un impact deosebit asupra comunităţii, felicitând toţi actorii implicaţi în realizarea şi desfăşurarea acestui program. Totodată, oficialul judeţean a precizat că administraţia judeţeană este implicată în programul guvernamental prin care se distribuie mere atât în grădiniţe cât şi în ciclul gimnazial, subliniind şi posibilitatea dezvoltării unor parteneriate cu comunităţile locale pentru a renova sau a construi grădiniţe acolo unde este necesar. Consiliul Judeţean Prahova sprijină astfel educaţia şi accesul la educaţie, având în vedere că o societate educată este o societate cu potenţial de dezvoltare .

La evenimentul de astăzi au mai participat: subprefectul Judeţului Prahova, Emil Drăgănescu; reprezentanţi ai primăriei Municipiului Ploieşti; ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova; ai primăriilor din judeţ; educatori şi învăţători.

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.