Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader și vicepreședintele Ludmila Sfîrloagă, alături de Principele Nicolae al României au participat miercuri, 28 noiembrie 2018, în localitatea prahoveană Blejoi la ceremonia de dezvelire a monumentului ce o reprezintă pe Regina Maria (1875-1938).

Această inițiativă prin care sărbătorim Centenarul și totodată ne arătăm prețuirea față de valorile naționale, a fost susținută de administrația județeană.
Statuia va aminti permanent locuitorilor din Blejoi, dar și celor aflați în tranzit, de figura feminină a Marii Uniri – Regina Maria.

Făurirea statului naţional unitar român, la sfârşitul anului 1918, a fost rezultatul incontestabil al vitejiei ostaşilor români, la care s-a adăugat neobosita stăruinţă a întregului popor, a clasei politice şi, nu în ultimul rând, a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Rolul covârşitor pe care l-a avut aceasta în timpul Primul Război Mondial, a facut-o să merite apelativul de "Mama tuturor", rămânând pentru români, un simbol al curajului neclintit, una din marile figuri ale istoriei naționale.

Pe partea frontală a soclului unde este amplasată statuia Reginei Maria, din comuna Blejoi stă scris un mesaj sugestiv: "Țării mele și poporului meu: v-am iubit cu toată puterea inimii mele".
Gândindu-ne la acest mesaj, și noi la un secol de la Marea Unire, trebuie să păstram vie amintirea celor ce au făurit România Mare și să acționăm cu demnitate pentru a arăta lumii că suntem un popor cu valori solide, care își respectă înaintașii și trecutul istoric.

Cu prilejul acestor manifestări culturale, președintele Bogdan Toader a acordat primarului comunei Blejoi, domnul Adrian Dumitru, o diplomă de excelență pentru promovarea valorilor neamului românesc, iar Principelui Nicolae al României, i-a oferit în semn de prețuire, Placheta aniversară "România 100".

Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria
Regina Maria

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.