Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader și vicepreședintele Ludmila Sfîrloagă, au participat miercuri, 29 iulie 2020, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României.

Acum 172 de ani, în 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, după ce s-a citit noua Constituţie, un grup de tineri, avându-l în frunte pe Anton Pann, a intonat pentru prima dată imnul Revoluţiei paşoptiste ”Deşteaptă-te, române”; ulterior acesta a devenit imnul oficial al României.

La originea sa se află poemul patriotic ”Un răsunet'', scris de Andrei Mureşanu şi publicat pentru prima dată în suplimentul ”Foaie pentru minte, inimă şi literatură'', pe o melodie culeasă de Anton Pann.
Încă de la apariţie, imnul a fost menit să le insufle românilor curaj în momentele esenţiale, cum ar fi Războiul de Independenţă, Marea Unire din 1918, Primul şi Al Doilea Război Mondial.

În anul 1998, la iniţiativa Senatului României, ziua de 29 iulie, a devenit Ziua Imnului Naţional.
Acesta este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.
Să arătăm respectul cuvenit simbolurilor naționale! Acestea sunt elemente identitare ale națiunii române, care trebuie să ne unească în jurul idealurilor comune.

Ziua Imnului - ...
Ziua Imnului - 29 iulie 2020
Ziua Imnului - ...
Ziua Imnului - 29 iulie 2020
Ziua Imnului - ...
Ziua Imnului - 29 iulie 2020
Ziua Imnului - ...
Ziua Imnului - 29 iulie 2020

Reorganizare

donare sange2017

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.