Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de
Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Situația anterioară proiect

Datorită amplasamentului geografic, municipiul Ploieşti se constituie într-un nod rutier major al reţelei rutiere naţionale. Sectorul de drum care face obiectul proiectului face legătura între drumul European DN1 (E60) Bucureşti – Ploieşti – Câmpina – Braşov, care leagă capitala ţării cu judeţele Prahova şi Braşov şi drumul naţional European DN1B.

Zona de influenţă a acestui drum poate fi delimitată după cum urmează:
• La sud de intersecţia DN1-DN72, denumită formal Ploieşti CPV (DN1 – DN72);
• La vest localitatea Băicoi, situată pe DN1, denumită formal Băicoi (DN1);
• La nord intersecţia DN1B – DN1A, denumită formal Ploieşti CPE Blejoi (DN1A – DN1B).

Drumul judeţean de centură DJ 236 are un traseu care este amplasat în intravilanul şi extravilanul comunelor Blejoi şi Păuleşti, chiar la ieşirea din municipiul Ploieşti, în partea de nord a acestuia.

Pe traseul DJ 236 exista un drum de acces, înspre Carrefour (de cca.0,25 km, cu o platformă de 9,00 m şi parte carosabilă de 7,00 m). Acest drum se desprindea din DN1B printr-o intersecţie amenajată cu benzi de accelerare şi viraj stânga.
În continuare, exista un drum de exploatare (de pământ), paralel la DN1, într-un aliniament aproximativ de 1,6 km, ce se leaga de un alt aliniament, perpendicular pe DN1, de circa 0,7 km. Aceste aliniamente erau racordate printr-o curbă, neamenajată, cu o rază foarte mică, de circa 8-10 metri.
La frontiera dintre comunele Blejoi şi Păuleşti, din acest drum se desprindea, perpendicular de acesta, un alt drum de exploatare de circa 650 metri, drum care se oprea la circa 50 metri de ampriza DN1B.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
www.inforegio.ro