Luna iunie este, prin excelență, luna copilului la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova, așadar vom organiza un concurs de creație plastică cu titlul CULORILE SPERANȚEI.
Tema concursului: speranța în vreme de pandemie. Activitatea se va desfășura exclusiv on-line și se adresează copiilor între 5 și 14 ani.
Lucrările câștigătoare vor fi publicate sub forma unui album îngrijit de Bibliotecă, dar și într-o expoziție on-line pe Casa Virtuală și pe paginile de Facebook ale bibliotecii.
Avem în vedere stimularea creativității copiilor preșcolari și școlari mici, stimularea sondării diverselor posibilități de a crea un obiect care să transmită o idee sau un sentiment, impulsionarea de a trimite mesaje persoanelor dragi prin intermediul creațiilor artistice, stimularea interesului pentru arte. În linii generale, concursul se va desfășura astfel: vom invita, pe pagina de Facebook, copiii cu vârste între 5 și 14 ani, să concureze cu cel mult trei lucrări la una sau ambele categorii: Desen sau Colaj.
Data limită de trimitere a scanărilor sau fotografiilor este 23 iunie 2020.
Alături de lucrarea scanată sau fotografiată, concurenții vor trimite și un mesaj de speranță pentru o persoană dragă. Acest mesaj nu trebuie să depășească 200 de caractere și va fi publicat împreună cu lucrarea.

Reguli de elaborare:

· Desen: Concurenții vor folosi creion, cărbune, tuș, creioane cerate sau acuarele pentru a realiza unui desen care va întruchipa ideea de speranță. Separat, vor scrie un mesaj scurt, pe care îl vor transmite într-un fișier Word, pentru o persoană dragă căreia vor să-i transmită acest sentiment.
Scanarea sau fotografierea lucrării, împreună cu mesajul scris, vor fi trimise la adresa de e-mail ludotecaprahova@yahoo.com. În subiectul e-mail-ului, concurenții vor scrie următoarele date: Titlul proiectului, Numele, prenumele, vârsta, categoria pentru care concurează.

· Colaj: Concurenții pot folosi carton, lipici, bandă dublu-adezivă, hârtie albă, hârtie colorată, material textil, diverse materiale vegetale, sfoară, nisip, bețe de chibrit, lână, ață, paie etc. pentru a realiza lucrări ce vor reda ideea lor despre speranță. De asemenea, vor atașa, separat, într-un fișier Word, un mesaj scurt pentru o persoană dragă.
Scanarea sau fotografierea lucrării, împreună cu mesajul scris, vor fi trimise la adresa de e-mail ludotecaprahova@yahoo.com. În subiectul e-mail-ului, concurenții vor scrie următoarele date: Titlul proiectului, Numele, prenumele, vârsta, categoria pentru care concurează.

Etapele proiectului:

· 1 iunie – 23 iunie – primirea lucrărilor;

· 24 iunie – 26 iunie – selectarea lucrărilor câștigătoare, întocmirea și tipărirea albumului;

· 30 iunie – premierea, în cadrul unui eveniment on-line, a concurenților câștigători.

Premiul va fi un album tipărit al lucrărilor câștigătoare.

Nu se percep taxe pentru participarea la concurs.

Organizatori: Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” Prahova

 

          regulament culorile speranteiafis culorile sperantei

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.