Prima pagina  Galerie foto-evenimente  Contact   
Vineri 26 Mai 2017   
CONSILIUL JUDETEAN |  APARATUL DE SPECIALITATE  |  INSTITUTII SUBORDONATE  |  STRATEGII-PROGRAME  |  PROIECTE  |  DOCUMENTE ONLINE |  ENERGII REGENERABILE
INFORMATII PUBLICE
PROGRAM AUDIENTE
ACCES PERSOANE DIZABILE
RAPOARTE DE ACTIVITATE
SERVICII PUBLICE
ACHIZITII PUBLICE
ECONOMIC
TAXE SI TARIFE
URBANISM
LEGISLATIE
APLICAREA LEGII 154/ 2012 A INFRASTRUCTURII DE COMUNICATII ELECTRONICE
LEGATURI INSTITUTIONALE
CAUTA IN SITE
INFORMATII UTILE
SITE-uri PRAHOVENE
MASS-MEDIA LOCALE
ONG-uri
PAGINI UTILE
SCURT ISTORIC
POSTURI VACANTE CJPH

Vizualizare lista posturi vacante
Numarul de vizitatori 4802216
Data ultimei actualizari 26 Mai 2017
 
  •   Aderarea la Uniunea Europeană şi la structurile de securitate euroatlantice a reprezentat o opţiune strategică , cu implicaţii majore pentru viitorul ţarii noastre în context european .Unul dintre obiectivele Uniunii Europene este acela de a promova progresul economic şi social , echilibrat si durabil , prin întărirea coeziunii economice şi sociale a ţărilor membre . Un rol important în acest proces este conferit regiunilor , percepute ca spaţii mai apropiate de cetăţeni şi aici trebuie operată o distincţie între regionalism – discurs politic , a cărui finalitate poate conduce la federalizare – şi regionalizare – acţiune administrativă ce vizează crearea de spaţii mai mari de cooperare implicând şi o apropiere mai mare a deciziilor de colectivitate şi structurile locale...more

 


 

  COMENTARII (82) Adauga un comentariu   
 Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra vor fi postate in cel mai scurt timp, dupa moderare.
 Consiliul Judetean Prahova

De cand cautam aceasta informatie. Acum m-am dumirit. Se vede ca v-ati documentat inainte. | 2013-11-29
De cand cautam aceasta informatie. Acum m-am dumirit. Se vede ca v-ati documentat inainte.

mihai | 2013-10-17
De acord cu regionalizarea, cu resedinta la Ploiesti. cred ca niciunul din judetele ce constituie regiunea sud muntenia nu este dezvoltat, cel putin din punct de vedere economico-social, asa cum este Prahova, nu mai spun de populatie sau de istoria acestuia.

carmen | 2013-06-28
Capitala de regiune pe partea de sud-est trebuie sa fie la Ploiesti pentru ca este cel mai dezvoltat municipiu dintre toate celelalte, puternic industrializat si cu o populatie mai numeroasa decat celelalte municipii din regiune.

PCDV | 2013-06-27
Sunt de acord cu resedinta regiunii la Ploiesti pentru ca nu trebuie sa uitam ce a fost Gherghita, Bucovul, Targsorul, Malaestii si Drajna in perioada celor 2000 de ani! Trebuie sa uitam istoria mondiala a Petrolului?, Rafovul? Bustenarii, Tintea si Baicoiul? Poienile de Varbilau, Etc. Sa nu mai vorbim de istoriile salinelor Telega si Slanic si ce reprezenta sarea in antichitate! Ce era in Pitesti si Targoviste cand judetul nostru era floarea Romaniei? Nici macar cai ferate nu aveau acolo la 1883!

PCDV | 2013-06-27
Sunt de acord cu regionalizarea! Capitala la Ploiesti

ARGHIR ELVIS | 2013-06-06
Daca tot se doreste regionalizare, cred ca cea mai buna solutie ar fi cel mult 8 regiuni iar Prahova sa fie intr-o regiune cu Buzaul,Dambovita,Giurgiu,Ialomita si Brasov cu oras de resedinta Brasovul .

Ionut | 2013-06-04
Regionalizarea = Al doilea pas spre destramarea statala. Primul pas a fost introducerea cu forta in UE, fara sa ne intrebe nimeni. Nu sunt de acord cu regionalizarea. Doamne ajuta! Ionut Tudose

Leo | 2013-05-26
In Ploiesti si in alte zone din Prahova traim multi buzoieni (dupa locul nasterii). Prahova si Buzau au fost intotdeauna legate de traditii istorice, economice si culturale (fosta regiune Ploiesti, podgoria Dealu Mare care se intinde in ambele judete, migrarea fortei de munca din Buzau catre Prahova, antrenorii nationalei de gimnastica, Alexandru Candiano-Popescu - buzoianul care a condus republica de la Ploiesti dar si Batalionului 2 Vânători (prahoveni) care a obtinut prima mare victorie romaneasca din razboiul de independenta - a se vedea monumentul de la Gara de Sud). Buzau si Prahova nu trebuie sa se afle in regiuni diferite doar pentru ca niste birocrati de la Bucuresti habar nu au de realitatea din teren.

Oana | 2013-05-06
Acum cateva luni, d-nul Mircea Cosma declara ca este convins in proportie de 90% ca Ploiestiul va deveni capitala regiunii. In urma ultimelor dezbateri si demersuri legate de regionalizare, isi mai mentine d-nul M. Cosma convingerea in reusita Ploiestiului de a da capitala regiunii?

dana | 2013-02-07
eu nu sunt de acord cu regionalizarea , de ce sa mai platim in plus taxe, oameni care oricum fac acest lucru dar la nivel de judet. adica eu din Oradea unde s-au pus la punct aproape toate spitalele ultramodern s-au aranjat parcuri , strazi si multe alte lucruri sa ajut un judet cum e Satu Mare care nu are strazi asfaltate nimic fiindca primarul lor a fost un incompetent?sa ramina judetele si fiecare judet sa se descurce cum vrea din taxe si impozite. e o mare porcarie regionalizarea, avem atitea alte lucruri de facut in tara asta ca numai magaria asta nu ne mai trebuie.

Octav | 2013-02-06
Sunt de acord cu regionalizarea, dar cum sa pui capitala regiunii la Calarasi??? Cine naiba a gandit in halul asta? Cum sa pui o capitala de regiune cum e Calarasul, un judet si un oras sarac, fara economie, fara perspective cand ai doua judete care vor duce greul din punct de vedere economic. Astia vor sa ne ingroape? Mai bine plec din tara, decat sa fiu condus de la Targoviste, Giurgiu, Calarasi sau Alexandria. Ala care a gandit varianta cu Calarasul, capitala regiunii sud, ar face bine sa-si vada de drum si sa ne lase in pace.

Carmen Ionescu | 2013-01-27
Ceea ce nu se intelege este faptul ca suntem membri ai Uniunii Europene, fie ca ne place sau nu ne place. Iar fondurile de dezvoltare regionala vor veni, de anii viitori, pentru PROIECTE REGIONALE. In privinta capitalei regiunii, pe care multi au dezbatut-o aici, in comentarii, chiar credeti ca Ploiestiul nu va avea un cuvant de spus in acest sens? Ceea ce mi se pare ca nu se intelege este faptul ca regiunile sunt necesare tocmai prin prisma atragerii de fonduri de la UE. Pentru ca, ganditi-va, oameni buni, dam o caruta de bani la bugetul Uniunii si nu suntem in stare sa luam decat o mica particica inapoi in sistemul actual!!!

Asociatia ARES'EL | 2013-01-25
Suntem alaturi de colegii nostrii ong-isti! consideram impetuos necesara accesarea fondurilor europene , indiferent de forma de organizare a structurilor publice, deoarece Romania are mari blocaje financiare, economice si de dezvoltare atat locala cat si regionala. Accesarea de fonduri trebuie realizata impreuna ( autoritati publice, ong-uri, mediul de afaceri) intr-un mod transparent prin parteneriate reale ,in care toate partile implicate sa-si respecte obligatiile.

ION | 2013-01-22
Chiar trebuia sa se intample asta? Ma gandeam ca ar trebui ca Ploiestiul sa fie capitala de regiune si nu Calarasi sau Ialomita,care sunt niste judete sarace care nu aduc la bugetul statului, mai nimic!Poate PRESEDINTELE NOSTRU,domnul Cosma va face demersuri ca Ploiestiul sa fie capitala regiunii de SUD-EST! Ar fi o mare pierdere pentru Prahova,sa nu ramana Ploiestiul "Fruntea", in ceea ce priveste alegerea, ca si capitala a regiunii!

Banu Daniel | 2013-01-21
Pentru a atrage mai usor fonduri europene incepand cu 2014, este imperios necesar sa se treaca la organizarea administrativ-teritoriala a Romaniei in regiuni, asa cum exista si in tarile dezvoltate din vestul Europei si nu numai (vezi cazul Poloniei, care are un grad de absorbtiei al fondurilor europene foarte mare). Dupa parerea mea, pentru a face aceasta trecere mai usoara, este bine sa se faca aceasta regionalizare pe structura actuala a celor 8 regiuni de dezvoltare, pastrandu-se astfel si identitatea actualelor judete. Capitala regiunilor ar trebui stabilita foarte simplu, in functie de puterea economica si numarul populatiei municipiului respectiv si atunci nu ar mai exista interpretari. Cele 8 capitale de regiuni ar fi: Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Constanta si Bucuresti.

Elena | 2013-01-19
Nu , nu si iar nu ! Tara asta se strica pas cu pas .... tot ce este bun in Romania se desfiinteaza pe motiv de UE !!!!

Tica Gheorghe | 2013-01-18
Pentru tot ce se schimba in viata romanului el trebuie sa fie consultat,faceti fratilor un referendum,nu dati cu piatra in balta ca pedelistii.

Miclea Teodor | 2013-01-18
NU REGIONALIZARII TARII ROMANESTI!!! NU,NU,NU!!!

Hervescu Dorel | 2013-01-18
Nu este cu absolut nimic benefica regionalizarea,PDL-ul a defiintat administratiile financiare ,cu ce a ajutat cetateanul contribuabil,nu este benefic pentru contribuabil,ca merge pentru o adeverinta de venit 40,50 km fara autobuze fara un traseu?A desfiintat administratia finantelor de la Apostolache la Valeni.Ogrosolana tampenie.Desfiintarea institutiilor este o greseala,trebuia facuta cu cap nu asa ca vrea unul sau altul,Vorbim de Europa,in Europa sunt trenuri de mare viteza,oamenii au putere financiara,au infrastructura adevarata,la noi daca desfiintam judetele,orasele,comunele va trebuii sa mergi pentru un dosar,pentru o audienta la Calarasi,noua capitala de regiune,sau un taran de la Salcia va trebuii sa mearga la Gornet Cricov la noua primarie pentru a cere un duplicat dupa certificatul de nastere sau alt document.O rusine va fi desfiintarea comunelor,si sa stiti,regimul care va desfiinta conunele la viitoarele alegeri va pierde garantat.

Popescu | 2013-01-18
Constat cu tristete ca se cheltuieste foarte multa energie in Romania pe discutii sterile, fara fond, si explic de ce: Foarte multe subiecte, inclusiv cel de fata, nu contin nici un fel de substanta. Suntem pusi sa ne dam cu parerea asupra unor idei neconcretizate in nici un document, fara a fi precizate foarte clar toate elementele pe care le implica o astfel masura cu o importanta majora in societatea romaneasca. O dezbatere publica autentica se face pe baza unei propuneri legislative concrete, detaliate si care sa contina reglementari foarte clare despre ce si cum se face, rol si atributii, raspunderi si obligatii. Altfel, ne aflam in situatia in care unii s-au trezit sa puna pe agenda publica o tema, fara a avea nici ei cea mai mica idee despre punere in practica. Trebuie laudata initiativa CJPH de a gazdui aceste comentarii

Maria | 2013-01-18
CA DE OBICEI CE ESTE BUN IN TARA ASA SE DISTRUGE! DNUL DRAGNEA FACE AFIRMATII FARA SA CUNOASCA SITUATIA. ESTE FOARTE USOR SA DESFIINTA ANUMITE DIRECTII CAND NICI NU STIM CU CE SE OCUPA. MARII CONSUMATORI AI ACESTEI TARI NU SUNT BUGETARII CI EI POLITICIENII CARE CONTOLEAZA TOT IN TARA ASTA.

Vineri | 2013-01-15
Ştie careva dintre noi cu adevarat despre ce vorbeşte? Că cei care au aruncat piatra regionalizării în balta dezbaterii publice nu prea ştiu, asta e clar. Care este de fapt treaba cu regiunile? Lasă motivele, că astea sunt usor de găsit, foarte usor de enunţat şi extrem de greu de argumentat, asa că fiecare cu motivele lui, nu mă interesează, la acest moment. Mă refer la chestii cu mult mai banale - de exemplu, ştie cineva câte regiuni vor fi? Care vor fi resedintele lor? De ce organisme vor fi conduse regiunile? În ce subdiviziuni teritorial-administrative vor fi ele împărţite, la rîndul lor? Cum se vor numi acestea? Raioane? Judeţe? Potcovării? Vor fi menţinute actualele comune? Unde sunt scrie toate astea şi altele asemenea, sunt ele deja stabilite, sunt publicate undeva? Le stie cineva? Ca nu vad pe nimeni sa ma desluseasca ce si cum, concret, numai abureli. In textele publicate de CJ PH nu gasesc decat baalaiverne de genul "variante posibile". Si atunci, ce naiba dezbatem noi aici? Posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate? Cu alte cuvinte, apa de ploaie, de fapt, le facem jocul celor care decid fără să-i intereseze cu adevarat parerea anoastra, cei care, la sfarsit vor spune: In urma dezbaterii publice, cetatenii au... aşa şi pe dincolo, adica, au fost de acord. Adica, fix o maimuţăreală a democraţiei, în care argumentul suprem este "dezbaterea publică". Pardon! Vreti sa fim seriosi? Atunci, publicati legea regionalizarii in forma ei finala, cu harti, cu anexe, cu tot ce trebuie, si chemati-ne la referendum ca doar voturile se pot numara, opiniile - nu, ele se pot doar specula si folosi asa cum le convine astora care se prefac ca ne conduc si cer de la noi sa ne lasam condusi pe bune, de-adevaratelea.

A.R. | 2013-01-14
Stimati cetateni ai judetului Prahova: NU sunt de acord cu aceasta REGIONALIZARE sau "MANIPULARE IN MASA"., DIN URMATOARELE MOTIVE: 1. Daca UE va sfatuia ca este mai bine pentru "voi cetatenii Romaniei"sa va taiati gatul usor cu lama "inclinata pe partea stanga", ca sa muriti mai usor, fara mari dureri si veti fi fericitiI beneficiari de asistenta gratuita la "incropaciune", ... ERATI DE ACORD ?!?!? SI MAI SI COMENTATI ??? in cazul acesta . 2. Predecesori nostri in ale gospodaritului acestei tari se pare ca erau mult mai bine pregatiti si din punct de vedere istoric si economic si uman. Aceasta forma de oranduire actuala este foarte buna, dar din nefericire prost intrebuintata si rau intentionata. Orice forma de oranduire am adopta, va fi si mai rau pentru "gloata" si bine pentru "stapanire". Acesta este trendul acestei populatii in momentul actual in Romania. Va invit sa studiati bine istoria acestui popor in ansamblul ei si politic si social si moral. Ce fel de oameni ne conduceau odinioara, care erau criteriile pentru a ajunge un bun politician si cum reprezentau acestia interesele comunitatii lor si a cetatenilor care o alcatuiau? Astazi avem politicieni (cu calificare zero si ies din mandat doctori, directori, sefi, sau si mai grav, numai ies niciodata, sunt pe viata !) 3. De vreme ce s-a hotarat deja acest lucru cu regionalizarea, este pacat sa va mai bateti joc de toti celor care le pasa si se lupta in argumente si cuvinte de replica in acest sondaj. Pierdere de timp si consum de energie. 4. Din punctul meu de vedere este clar, ca daca vrei sa faci ceva pentru cei din comunitatea ta si ti la ei ca la propia familie si te gandesti la ei la bunastrarea lor, ca la o afacere cu adevarat ca la carte, din manualele de management, atunci realizezi ca de fapt si acum se pot face lucrurile mult mai bine, mult mai concentrate, pe dezvoltare punctuala, pe atragere de fonduri UE reale pentru dezvoltarea reala a unor lucruri care chiar conteaza pentru prosperiatatea comunitara. Toate acestea se pot face daca: a) renuntam la interese personale (macar o perioada, pana se pune afacerea pe roate si lumea este fericita si multumita 30-50 ani) b) trecem la performanta si retribuim si promovam oameni calificati si devotati, meseriei si specialitati lor c) gestionam judicios inteligenta si conservam spiritul progresului colectiv prin MUNCAAAAA NU TEPE SI FUNCTII. Toate acestea SI MULTE ALTEle, vor aduce puls valoare in timp, tuturor si vom avea un cuvant de spus si poate cine stie !??? vom deveni un mic Lichtenstein !!! P.S. TRECETI LA LUCRURI SERIOASE SI GANDITI-VA LA CEILALTI NU NUMAI LA VOI !!! ASA SE FACE ISTORIE SI SE CAPATA RESPECTUL, ALTFEL O SA RAMANETI AICI DOAR VOI IN TARA ASTA SI O SA VA FURATI CACIULA UNUL LA ALTUL SI CHIAR SI PE A VOASTRA !!!

Maria | 2013-01-14
Nu trebuia sa decida cetatenii? Nu cumva este un alt mod de a se imparti ciolanul? Cetateanul de rand, simplu, care-si plateste impozitele la zi si care-si numara banii de paine are ceva de castigat? Se reduc oare functiile de conducere la nivel de tara? Pana cand sa suportam ,,nepotismele,, din sistemul bugetar? Pana cand sa suportam niste sefi incompetenti, care nu stiu nimic si nu-si asuma raspunderea pentru nimic? Si pentru care muncesc subordonatii. Domnule Cosma, inlocuiti toti sefii ,,pilosi,, din institutiile subordonate, faceti curatenie! Sa vedeti atunci ce reduceri la buget vor fi!

Paul B. | 2013-01-14
Domnilor de la A.V.T nu ati inteles nimic ,daca nu iti cunosti istoria mai bine te abtii,cand ma refer la INTERSTATALA ma refer la planul rusilor din anul1964 de regionalizare industriala asa zisul ''Planul Valev'' care nu dorea decat ruperea in bucati a Romaniei,asa cum si astazi foarte mult si-o doresc prin intocmirea a tot felul de strategii.Trebuie sa fim constienti si sa mai pastram macar ce mai avem,sa lasam generatiilor viitoare un trecut curat.Este bine ca fiecare judet sa-si hotarasca soarta cinstit si corect pentru binele celor ce il locuiesc.Eu respect decizia fiecaruia,dar nimeni nu poate impune altora calea pe ce trebuie urmata.Sunt un prahovean din generatii si nu-mi este indiferent ce se intampla macar la nivel de judet.

A.V.T. | 2013-01-13
A.V.T. este o asociatie nonguvernamentala infiintata in anul 2004 care se ocupa de integrarea tinerilor defavorizati in comunitate.Nu noi am luat decizii la nivel asa de inalt, insa noi tinem cont de ce inseamna UE etc.Noi ca stat membru al UE trebuie sa ne supunem politicilor publice asa cum o fac cele 26 de state cu noi 27 fie ca vrem fie ca nu vrem.Domnule PAUL B. timpurile socialiste,staliniste,sovietice au trecut si in tara noastra a aparut statul de drept,democartia unde toti cetatenii pot sa isi dea cu parerea lucra care il facem si la acesta dezbatere intr-un mod civilizat,educat dar si cu argumente solide,logice.Legat de Bucuresti va invit sa va uitati un pic pe cifre ca si numar de populatie,PIB etc si apoi sa facem comparatii.In ceea ce priveste lucrurile rusesti ar trebui sa le lasam in tara lor (Rusia).Nu uitati ca si Romania plateste gazele rusilor.

Iolanda Gheorghiu, Presedinte Asociatia Pacientilor Oncologici Romania (APOR) | 2013-01-12
Ca orice situatie noua, posibilitatea/necesitatea regionalizarii Romaniei suscita discutii aprinse. Felicitari Consiliului Judetean Prahova si Presedintelui acestuia pentru initiativa. Important sa fie emise parerile OBIECTIVE, argumentate si usor de urmarit. Este bine sa ne limitam -pentru inceput- la a analiza POTENTIALUL UMAN al romanului (actual)in ceea ce priveste ideea de munca, de corectitudine, de respect pentru legislatie si APLICAREA ei, dorinta de a vedea binele GENERAL inaintea binelui personal, de a DORI cu adevarat ca lucrurile sa mearga si DUPA ce el ca persoana nu mai exista. Este bine sa ne gandim ce dorim sa lasam drept mostenire copiilor nostri-si nu e vorba de case personale, masini sau actiuni la propria firma. Este vorba de : respectarea dreptului la a primi educatia adecvata, la a avea sansa de a fi tratat onorabil intr-un spital ce are conditii civilizate igienico-sanitare, la pastrarea in bune conditii a zonelor naturale deosebite de care dispune acest pamant, la transmiterea valorilor spirituale a inaintasilor acestui popor. Daca vedem regionalizarea prin ochii dorintei de a putea avea noi functii-cat mai pompoase ca denumire- si cat mai bine platite financiar - din start, intentia este urata, murdara si rezultatul va fi pe masura. Cand ne gandim la regionalizare ne putem gandi la o eficienta valorificare a potentialului local in vederea dezvoltarii locale si incurajare a micilor intreprinzatori. Autonomia locala sa incurajeze si sa sustina initiativa privata nu sa o sufoce. Omul de rand sa -si recapete respectul de sine prin munca depusa si RECUNOSCUTA. Alegerea criteriului dupa care se realizeaza regionalizarea consider ca este primul pas si cel mai important.

Paul B. | 2013-01-12
Cine sunteti voi cei de la A.V.T sa decideti in numele a 760000 de locuitori ai judetului Prahova.Cine a semnat la secret, fara transparenta anumite puncte cu UE, sa plateasca.Nici macar nu ni se da posibilitatea de a alege cu cine sa ne asociem,Bucurestiul cu cine se asociaza,cu nimeni,lasa-i pe prosti sa imparta nimicul la toti si noi sa ne vedem de treaba.Il mai intreb inca o data pe domnul Cosma si stie despre ce vorbesc INTERSTATALA ce vroiau rusii sa o faca in anii 50 nu-i spune nimic,dupa o anumita varsta nu prea mai ai dreptul sa decizi pentru generatia tanara sa-i creionezi viitorul ca asa ai vrut tu.

A.V.T. | 2013-01-11
La o Romanie de alta data nu putem ajunge adica la o Romanie comunista,legat de cresteri economice,normalitate economica va spunem noi ca regionalizarea este solutia si va rog doar sa adunati puterea financiara a 3 judete care va forma o regiune si pusa in proiecte mari ca si cofinantare este altceva, adica vom avea un alt grad de absortie a forndurilor europene.Legat de aderare sau cum am vazut comentari cu mana intinsa la UE, nu cred ca mai putem comenta acum.UE si americanii pentru Romania sunt mana cereasca in prezent,este bine zicem noi ca ii avem si pe ei decat nimik.

maria-2013-01.-11 | 2013-01-11
nu sunt de acord

corina 2012-01-11 | 2013-01-11
nu sunt de acord cu regionalizarea

Florin Oprea | 2013-01-11
S-ar putea sa nu ajungem la "tamiieri" de persoane? Este vorba de regionalizare, de principii, nu de laudat potentatii locali.

ruxandra | 2013-01-11
nu stiu daca regionalizarea este in momentul de fata cea mai buna idee, ar trebui constientizat faptul ca avem mult de recuperat si schimbat pentru a deveni tara de altadata. cred ca important este sa profitam de avantajele pe care inca le ofera tara si sa le exploatam la maxim, macar pe acestea, in vederea unei cresteri economice rapide.ar trebui explicat si exemplificat in detaliu, ce presupune regionalizarea si care vor fi efectele ei!

Georgiana | 2013-01-11
Regionalizarea poate fi o initiativa buna pt dezvoltatrea Romaniei, insa trebuie atent luate in calcul avantajele si dezavantajele acestui proiect!

Mihai | 2013-01-11
Sunt alte probleme mai importante in tara aceasta decat aceasta regionalizare, sa ne revenim din punct de vedere economic si sa putem ajunge cat de cat la nivelul Poloniei si pe urma sa ne preocupe aceasta regionalizare

George | 2013-01-11
Nu sunt de acord cu regionalizarea, sa lasam oamenii cu judetele asa cum sunt

Alina | 2013-01-11
Care sunt avantajele acestei regionalizari? Se poate sa detaliati putin?

Anne-Marie | 2013-01-11
Consider ca sunt mai importante alte dezbateri decat cea a regionalizarii, nu suntem inca cultivati si pregatiti pentru acest lucru.

Andreea | 2013-01-11
De ce trebuie facuta regionalizarea? Chiar este necesar sa cheltuiti banii in acest scop?

ioana | 2013-01-11
Ideea ar fi excelenta, indiferent de forma aleasa , mai mult ca sigur ca cei competenti in domeniu vor gasi formula ideala si puterea economica e Romaniei va creste .O initiativa foarte buna

Andra | 2013-01-11
Regionalizarea este o initiativa foarte buna. Dar ideal ar fi Prahova cu Brasovul...

A. N. | 2013-01-11
Cred ca varianta numarul 5 prezentata de dumneavoastra este foarte aproape de ceea ce inseamna regiune la nivel european repectand in acelasi timp si zonele istorice ale Romaniei. Cred ca ar trebui sa luam foarte in serios aceasta dezbatere si sa depasim etapa "ironiilor istete" sau a negativismelor. Ca vrem sau nu vrem vom ajunge la regiuni asta este Uniunea in care ne-am dorit sa fim, de aceea daca tot avem posibilitatea sa alegem sa facem cea mai buna alegere iar cei insarcinati cu indeplinirea acestei reforme sa o faca cu maxima responsabilitate !

Mirela | 2013-01-11
Sa se explice clar care sunt motivele pentru care se doreste regionalizare. care sunt avantajele si dezavantajele acesteia? dupa ce criterii au fost realizate aceste variante de regionalizare? si cum o sa se aleaga centru de regiune, dupa PIB, Suprafata? cum?

Alex.. | 2013-01-11
Regionalizarea trebuie facuta cat mai urgent pentru a avea alegeri regionale odata cu alegerile europarlamentare sau prezidentiale

Alice | 2013-01-11
Buna ziua si La multi ani tuturor ! Eu sper ca aceste pareri sunt contabilizate de cineva,asa fel incat sa aiba si efect aceasta dezbatere. Parerea mea este ca trebuie sa avem regiuni,in strainatate se vorbeste de o " Europa a regiunilor ",ceea ce nu inseamna pierderea identitatii nationale ci gestionarea mai eficienta a problemelor cetatenilor. Si pana la urma,chiar e necesar,altfel cum mai ajungem la o dezvoltare echilibrata a teritoriului? S-a vazut ca nivelul national nu a reusit,atunci de ce sa nu avem nivelul regional?

victor | 2013-01-09
Ne-am dorit EUROPA,sa intram in UE. Si am intrat! S-a negociat intrarea noastra in UE. Un numar restrans de persoane stia care sunt conditiile(in genunchi, cu mana intinsa). Acum vedem consecintele!Dezastru total! Se discuta despre regionalizare dar nimeni nu spune ce presupune, care sunt consecintele pe termen scurt,mediu si lung! Ne dam numai cu presupusul ! Astept sa citesc pareri ale specialistilor care sa imi arate despre ce este vorba.

I.C. | 2013-01-09
Cum va arata noua structura administrativa si ce se va intampla cu actualele structuri administrative?

Lucut | 2013-01-08
Sunt de acord cu regionalizarea pe structura actualelor regiuni de dezvoltare dar nu vad de ce sa mai pastram judetele? Nu avem destul aparat administrativ?Parca se dorea reducerea lui nu marirea lui. Va suporta bugetul alte cheltuieli in plus si mari, pentru sustinerea celor 4 nivele? Vor fi eficiente cele 4 nivele daca acum cu 3 nivele nu se poate colabora la proiecte mari?

A.V.T. | 2013-01-08
Regionalizarea nu va schimba plata impozitelor,nu va schimba acte de identitate ci va insemna proiecte mari regionale,autonomie locala,elaborarea de politi publice care sa dezvolte regiunea respectiva.Rugam moderatorii acestei dezbateri ca la fiecare comentariu sa posteze si un raspuns.

Maria Manea | 2013-01-08
De ce trebuie facuta regionalizarea ? Va trebui sa ne refacem actele ( CI , PERMIS CONDUCERE )? Cine o sa plateasca ?

GHEORGHE IONESCU | 2013-01-08
Eu consider ca o varianta viabila ar fi unirea judetelor - Prahova, Dambovita si Buzau. - Braila, Tulcea si Constanta - Vrancea Galati - Arges, Valcea, Olt - Teleorman, Giurgiu - Ialomita, Calarasi

Vasile Cristina | 2013-01-08
Nu sunt de acord cu regionalizarea, daca asta inseamna comasarea judetului Prahova cu alte judete si/sau ca taxele si impozitele platite de catre locuitorii judetului Prahova sa fie folosite in beneficiul locuitorilor altor judete care ar urma sa faca parte din aceeasi regiune ca judetul nostru.

Cornelia | 2013-01-08
Ce implică această regionalizare?

cristina neagu | 2013-01-08
Daca se va face regionalizarea , ce se va intampla cu judetele ?

Prof. Florin I. Bojor | 2013-01-07
Modelul Bojor de Regionalizare Judeţeană Cele 4 Caracteristici fundamentale ale Modelului Bojor de Regionalizare Judeţeană Modelul Bojor în discuţie la Guvernul României Modelul Bojor ajunge la Traian Băsescu Detalii pe www.florinioanbojor.wordpress.com Va multumesc frumos! Prof. Florin I. Bojor www.florinioanbojor.wordpress.com

ioana | 2013-01-07
O foarte buna idee.Asteptam noi propuneri

Paul B. | 2013-01-06
Totul depinde de noi,ne imbatam cu apa de ploaie cu fondurile europene,nimeni nu iti da ceva pe degeaba ,asta sa fie clar,vom platii cu varf si indesat.Studiati istoria si conditiile istorice din diferite perioade si va ve-ti convinge,nu trebuie sa fim creduli.Fiecare popor are istoria lui,caracteristicile lui,poate spune cineva pe puncte si sa isi asume raspunderea ce aduce regionalizarea pentru omul cuminte si simplu,un eventual esec si-l asuma cineva si sa si plateasca?Avem atatea de facut in judet si daca vom termina cu furtisagurile vom face foarte multe.Un sfat ,la controlul costurilor,la controlul receptiilor,la garda financiara,la curtea de conturi,pusi oameni cu experienta in domeniu buni cunoscatori de intocmire devize,buni cunoscatori de preturi lucrari atat in tara cat si in afara, comparatii cheltuieli si alegerea celei mai bune variante de lucrari.Asta inseamna pentru mine buna organizare,regiunea nu va aduce nimic bun,istoria o va demonstra,cine va platii ?

Mihai | 2013-01-05
Mergeti domnilor si capatati informatii din Polonia, Germania tari care sunt cu regiuni si carora le merge bine, de acolo se va vedea inclusiv ce au facut gresit deci noi putem sa luam ceva sistem care a fost corectat; Vrem progres, civilizatie, bunastare a comunitatii si nu sa ramanem cu ideile fixe din urma cu 50 de ani! Nu mai avem nevoie de mii de comune unele cu un numar scazut de populatie care va tot scadea, bugetul se imprastie pe cheltuieli de ridicare sedii de primarii si intretinere acestora. In fapt ce fel de regionalizare vrem? doar financiara cu o alta structura care doar sa imparta banii? ce avantaj ar aduce acest lucru? Nu este nevoie sa realizam suprastructura de consilii regionale si presedinte, sa cream o noua echipa birocratica greoaie decat daca automat se renunta la ce exista acum. La nivel de judete riscam sa ne trezim ca se plimba documentele pe un drum sinous si lung de timp de la regional la judetean si invers. Totodata cetatenii nu au de unde sa sustina noi cheltuieli bugetare pentru structura acesta. Pentru fondurile europene daca exista capabilitati se puteau atrage si in formula curenta de judete, luam exemplu de la judetele fruntase: Oradea, Iasi, Arad cu multe zeci de milioane de fonduri atrase.

Gavrilescu L. | 2013-01-04
Incep sa cred ca aceasta dezbatere chiar este utila. Am vazut puncte de vedere diferite,toate interesante. Cred ca regionalizarea este necesara,sunt atatea fonduri europene pregatite dentru dezvoltare regionala si acestea trebuie atrase.Dar,nu numai petru acest lucru. Regiunile ar permite descentralizarea competentelor si asa institutiile guvernamentale sunt sufocate de birocratie si nu vor sa renunte asa usor la centralizarea deciziei.Da,regiunile trebuie facute dar sa li se dea si competente,nu numai gestionarea proiectelor regionale.Trebuie gandita o alta organizare administrativa,gasirea variantei de asociere pentru comunele mici care nu pot functiona,eventual modelul frantuzesc al comunitatilor urbane sau proiectul nostru al zonelor metropolitane.O sa urmaresc cu mult interes aceasta dezbatere. Mult succes.

Florin Oprea | 2013-01-04
Comparatie: o comuna de 3500 de locuitori din Romania are toti consilierii locali in afara de unul fie pensionari, fie beneficiari de ajutor social. Unul singur are studii superioare, restul sunt de meserie soferi, agenti agricoli sau pensionari. Prin birouri sunt vreo 10-12 functionari si comuna nici macar salariile lor nu le poate acoperi. Are o singura soc. comerciala care produce ceva si citeva magazine si circiumi. Asa au ajuns la mana stapinului judetului la care stau cu mina intinsa si care le da banii in functie de partid. A se vedea exemplul cu aductiunea de apa pentru 5 judete din nordul judetului unde nu se mai dau bani deoarece au iesit trei primari de alta culoare. Asta in timp ce la Cornu se face a treia oara aductiunea de apa. Si vom avea totul dirijat de la judet care trimite plugul sa deszapezeasca dupa 12 zile de la ninsoare cind asfaltul era uscat ca in palma. Olanda: 16.6 milioane de locuitori, 12 regiuni (1.37 milioane de locuitori/regiune), 418 comune si municipalitati, medie 40000 locuitori). UK: 61.99 milioane, 28 de regiuni, 408 (sic!) primarii. Si functioneza, doar aia cu ochelari de cai si care cred ca UE ne-a inselat nu vad asta. Cit despre traditia cu judetele, a se slabi, acum nu sunt judetele de cum 70 de ani. Atita vreme cit vor prevala opiniile pensionarilor, nostalgicilor comunisti sau interbelici, si nu isi vor spune cuvintul cei care vor trai in tara asta si peste 20-30 de ani nu se va face nimic bun. Urbanismul si organizarea teritoriului este o stiinta, nu se face dupa ureche sau la circiuma. Se da impresia de consultare a populatiei si tot ca ei vor face.

A.V.T. | 2013-01-04
Ne bucuram sa observam cetateni interesati de aceasta dezbatere publica dar dorim sa va comunicam faptul ca inca noi mai avem de lucrat la capitolele participare publica,dezbateri publice serioase.Am vazut abordari invechite si doresc sa ca spunem ca nu UE a distrus fabrici ci tot noi cei din Romania,Prahova inca are lipsuri mari cu privire la viitorul tinerilor,salarii mici,nu avem centre pentru tineri,nu avem centre de voluntariat,nu avem dezvoltate servicii sociale care chiar sa ajute cetatenul/tanarul sa se integreze,nu avem strategii ale judetului si oraselor mari pe toate capitolele de interventie(educatie,sanatte,tineret,sport,social,dezvoltare locala,voluntariat etc,sectorul ONG din Prahova este in aceasta dezbatere prezent si am urmarit comentarile de aici si le vom urmarii in continuare cu interes.

Elena | 2013-01-04
O propunere interesanta, care ar trebui supusa dezbaterii publice dupa o informare corespunzatoare a populatiei.De regula romanii iau decizii fara a cunoaste toate implicatiile social-economice.Ca sa aiba sorti de izbanda ideea trebuie promovata de oameni credibili, cu o experienta vasta in administratia publica, iar unii dintre ei ar fi bine sa se regaseasca in noile structuri administrativ-teritoriale.Fac referire la Presedintele Consiliului Judetean Prahova,Dl Mircea Cosma, un om integru cu valoare morala, care intotdeauna a stiut sa raspunda nevoilor comunitatii.

Cosmin M | 2013-01-03
Regionalizarea este o initiativa foarte buna.Totul trebuie reorganizat de la nivel mic.O comuna sa fie de minim 5000 locuitori,orasele de peste 10.000 locuitori.Totodata in pricpipalele orase din regiune sa existe filiale a structurilor regionale(Birouri paspoarte,diverse acte,judecatorii,oficii de somaj)astfel incit oamenii sa fie aproape de servicii.Viitoare regiune se pare ca trebuie sa fie in interiorul actualei Regiuni de dezvoltare pentru a nu se pierde actualele proiecte in derulare.Astfel in regiunea noastra Prahova o vad comasata cu Dambovita,Ialomita si Calarasi iar celelalte judete sa formeze o alta entitate:Arges,Teleorman,Giurgiu. Ideal ar fi fost Prahova,Dambovita si Buzau...dar Buzau face parte din alta regiune de dezvoltare.Oricum s-ar face..regionalizarea va duce la dezvoltare.

COSMIN | 2012-12-31
IDEEA DESFIINTARII COMUNELOR SI JUDETELOR ESTE O GRESEALA,CA DEALTFEL SI LEGEA VOTULUI UNINOMINAL.LA MOMENTUL ADOPTARII ACESTEI LEGI TOTI SE LAUDAU CA E BINE,CA NU MAI STIU CE...ACUM SE VEDE CLAR CAT DE CORECTA E ACEASTA LEGE...CU ATATA CHELTUIALA PE SPATELE CETATEANULUI.EU VA PROPUN SA RAMANEM CU ROMANIA NOASTRA ASA CUM ESTE,DACA TREBUIA CEVA SCHIMBAT O PUTEATI FACE IN 1989...COMUNELE NOASTRE AU ISTORIA LOR...DEASEMENI SI JUDETELE...NU CALCATI IN PICIOARE FAPTELE INAINTASILOR NOSTRII.PUTETI FACE REGIONALIZARE DAR PE ZONE ECONOMICE,DE INDERES ECONOMIC...LASATI COMUNITATILE ASA CUM SUNT...

COSMIN | 2012-12-31
CE PREVEDE ACEASTA REGIONALIZARE? SE VOR DESFIINTA COMUNELE MICI?

Paul B. | 2012-12-30
Domnilor,ne-ati invitat la dezbatere,am transmis un mesaj decent dar cu alta opinie,oamenii trebuiesc informati dupa care....Traim intr-o tara libera si avem dreptul la opinie.Va multumesc.

Paul B. | 2012-12-29
Domnilor,nu va mai jucati cu creionul pe harta Romaniei,administrarea pe judete este buna,regionalizarea este alta gogorita a UE,OAMENII NU SUNT INFORMATI,HAI SA NU MAI FIM ASA CREDULI,cu cat ai o intindere mai mare cu atat administrezi mai greu,sa-mi fie iertata comparatia cei mai tineri nu stiu,d-v domnule Cosma nu va miroase a INTERSTATALA DIN ANII 1950,ACESTI EUROPENI CE NE CONDUC SUNT DIABOLICI,Franta si Germania de mult viseaza la marele imperiu,au incercat prin forta ,nu a mers,acum incearca economic ,este cea mai mare capcana ce ne-a intis-o,ne-au distrus economic(vezi Prahova,unde sunt';1MAI,DOROBANTUL,INTEX,UZUC,FERO,PLOPENII si alte fabrici de pe teritoriul judetului,cine raspunde pentru acest dezastru).Trebuie sa fim foarte atenti sunt greseli ireparabile .

Florin Oprea | 2012-12-29
De ce nu ati postat comentariul meu?

cornel | 2012-12-28
Discutia despre regionalizare nu este noua.Imi amintesc cum a vrut Basescu sa ne impuna regiunile asa cum vroia, fara o dezbatere publica. Felicitari ca v-ati gandit la asa ceva. Pana la urma trebuie sa iasa ceva bun daca mai multe capete luminate se aduna la un loc si inteleg cum trebuie problema. Prahova e cel mai dezvoltat judet din zona,asa ca trebuie ca sediul regiunii sa fie la Ploiesti.Regionalizarea inseamna de fapt aplicarea principiului subsidiaritatii,al aducerii deciziei cat mai aproape de cetatean.Romania trebuie sa devina un stat modern si cred ca acest guvern are capacitatea sa faca acest lucru. Din pacate,problema va fi la Parlament,unde au intrat atatia troglodoti. Cati dintre ei vor intelege dezideratele Romaniei moderne? Astept cu interes moderarea acestei discutii publice si mai multe informatii.

mitica apostol | 2012-12-28
lasati tara asa cum este , ca nu ne trebuie regiuni, vreti ca sa fie regiunea SASEASCA sau MAGHIARA ???

Florin Cirstea | 2012-12-28
Ideea descentralizarii si a divizarii puterii economico-financiare centrale este intradevar o problematica la care romanii ar trebui sa reflecte in mod serios.Ajungem oare la reducerea aparatului administrativ de stat,la autonomia regionala financiara,fireasca in mod normal,sau ne vom impotmoli in alte hatisuri si complicatii asa cum numai in Romania se intampla??? Ar trebui constituit un proiect bine gandit si nu pe graba sau genunchi in vreo comisie parlamentara iar acesta supus oprobriului public.Apreciez ideea CJPH de a deschide aceasta discutie aici ca un preambul la ce se doreste a fi bun in aceasta tara si subscriu la ideea regionalizarii. P.S. Oare chiar se va tine cont si de opiniile noastre?

Florin Oprea | 2012-12-28
Trebuie vazute experiente trecute; Polonia este cel mai bun. 1. Renuntare la judete 2. Regiuni de aproximativ 1.5-2 milioane de locuitori, cu guvernator si guvern regional alese 3. Comune/orase nu mai mici de 10000 de locuitori. Eliminarea oricarei structuri care nu se poate autosustine.

Vali | 2012-12-28
La referendum am decis ,sa micsoram nr de parlamentari la 300 { se putea face 2 camere } ,dar nimeni nu a tinut cont de vointa poporului si drept consecinta sa dublat nr de parlamentari cu cheltuielile de rigoare , spunea dl. Ponta ca ala e bugetul ,dar trewbuie marit nr de masini de serviciu ,asa si cu regionalizarea ,banii judetului se imparte cu alte judete { DB +BZ } SI NU SE MAI REALIZEAZA NIMIC in prahova

Vali | 2012-12-28
Lasati judetele asa cum sunt ,ptr .ca sunt mai usor de controlat. ,Asa pe regiuni ,intinderea este foarte mare si nu se pot controla toate investitiile ,{O sa se fure ca in codru },in plus o sa se cheltuiasca foarte multi bani si timp cu schimbarea tuturor actelor, vine cineva cu actele gata facute LA MINE ACASA ?, ca io nu am timp sa stau la cozi, cu orele , mai bine banii se folosesc in infrastructura , ESTE CRIZA FINANCIARA

Andrei | 2012-12-28
Ideea regionalizarii si descentralizarea puterii de decizie catre autoritatile locale este un lucru benefic pentru rezolvarea cat mai punctuala a problemelor cetatenilor deoarece acestea sunt diferite in functie de specificul zonei respective. Judetul Prahova ar trebui sa fie nucleul zonei administrative care sa cuprinda toate judetele din sudul tarii iar puterea decizionala ar trebui sa fie aici deoarece Prahova este polul de dezvoltare din aceasta zona a tarii. Se poate opta pentru un sistem asemanator landurilor din Germania sau se poate merge, treptat, chiar pana la un sistem asemanator cu cel din SUA unde fiecare stat are un sistem legislativ propriu. Ma bucur sa vad ca cineva s-a gandit sa supuna discutiei publice acest subiect deoarece consider ca este de un proces complex care intr-o masura mai mica sau mai mare ne va afecta pe toti.

lucian nica | 2012-12-28
va fi greu pentru populatie,iar vreun efect benefic nu-l prea vad

Teodor Iuga | 2012-12-28
Ideea ar fi excelenta, indiferent de forma aleasa , mai mult ca sigur ca cei competenti in domeniu vor gasi formula ideala si puterea economica e Romaniei va creste

mirela | 2012-12-28
Consider ca ar trebui sa avem regiuni,dar avem posibilitatea sa facem asa ceva ?

Cristina | 2012-12-28
E clar ca trebuie gasita o formula pentru a avea regiuni,dar ce fel de regiuni ? Sunt diferite tipuri care exista in acest moment. Si cu judetele cum ramane ?

Constantin | 2012-12-28
Dezbaterea este una extrem de serioasa. Trebuiesc implicati in primul rand cei care au o vasta experienta in administratie.

A.V.T. | 2012-12-27
Consideram ca documentul atasat va trebui sa ne arate mai clar ca si perioada daca datele specificate in el face referie la anii 2009-2012,daca judetul prahova va si comasat cu alte judete? ce tipuri de decizii se vor lua la nivelul regiunii?cine va lua aceste decizii?cum vor raspunde ele la nevoile reale ale comunitatii?Concluzia este ca va trebui sa avem o prezentare mai pe limbajul oamenilor cu informatii mai clare legat de judetul,regiunea noastra.

Marius | 2012-12-27
O initiativa foarte buna de a supune acest lucru dezbaterii publice

Adauga un comentariu
Nume
Comentariu

* Va rugam introduceti un nume si comentariul dvs; comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate.
* Rugam indicati orice material suplimentar printr-un link postat in zona 'Comentariu'.


DESCOPERA PRAHOVA
PREZENTARE GENERALA
HARTA JUDETULUI
ALESII LOCALI
INFORMATII PRIMARII
MANIFESTARI COMERCIALE
CALENDAR CULTURAL, ARTISTIC SI RELIGIOS
INFORMATII PENTRU AFACERI
COMUNICATE DE PRESA
O delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova, condusă de vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă, va efectua în perioada 25-28 mai 2017, o vizită oficială în Republica Moldova.  
detalii...
Administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu a participat joi, 25 mai 2017, la manifestările prilejuite de comemorarea Zilei Eroilor, dar şi de sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului.  
detalii...
In urma verificărilor făcute de reprezentanţii C J Prahova, ţinând cont de precizările formulate de prahoveni şi după o centralizare a datelor, s-au stabilit sectoarele de drum judetean ce vor fi reabilitate cu covoare asfaltice.  
detalii...
Vezi toate stirile
POTENTIAL TURISTIC
VISIT PRAHOVA
MONUMENTE
PEISAJE
AGROTURISM
Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura - FAO
   PRIMA PAGINA  |  GALERIE FOTO-EVENIMENTE  |  CONTACT  |  GHID NAVIGARE  |  TERMENI SI CONDITII   
Site oficial realizat in cadrul Sistemului Informatic Integrat in Administratia Publica Locala a Judetului Prahova - V3 2009