Consiliul Județean Prahova a depus astăzi, 31.12.2020, cererea de finanțare pentru reabilitarea, pe fonduri europene, a rețelei primare de termoficare a Municipiului Ploiești, în lungime de aproape 25 km.

Valoarea proiectului de investiții este de 114.753.366,92 de lei (aproximativ 24.000.000 de euro) și acesta va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 7 - Creșterea eficienței energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în orașele selectate, obiectivul specific 7.1 - Creșterea eficienței energetice în sistemele centralizate de transport și distribuție a energiei termice în orașele selectate.

„Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, administrația publică județeană investește în reabilitarea rețelei de termoficare a Municipiului Ploiești. Cu bani europeni, vom pune la punct rețeaua primară de termoficare a Municipiului Ploiești, aflată în proprietatea județului Prahova. Asta înseamnă reducerea pierderilor de energie termică în rețeaua de transport, îmbunătățirea parametrilor tehnici de transport a energiei termice și reducerea costurilor de exploatare și mentenanță. Este un proiect cu impact major pentru ploieșteni, pe care l-am agreat cu primarul Andrei Volosevici”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Proiectul „Reabilitare rețele termice aferente SACET Ploiești, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană” își propune, de asemenea: conservarea și îmbunătățirea condițiilor de sănătate a oamenilor datorită reducerii emisiilor echivalente de C02; prevenirea poluării și conservarea biodiversității; dezvoltare durabilă; stimularea activității de redresare a mediului, dat fiind ajutorul nerambursabil acordat și subvențiile municipalității.

Nu în ultimul rând, proiectul va contribui la creșterea standardelor de viață a populației prin: reducerea emisiilor poluante produse de sistemul de încălzire urbană din municipiul Ploiești; asigurarea unui confort ridicat ca urmare a punerii la dispoziție a unui sistem de termoficare eficient, care să asigure un consum optim, la tarife suportabile; îmbunătățirea stării de sănătate ca urmare a reducerii nivelului de emisii de gaze cu efect de seră și a altor poluanți.

sacet

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.