Reunit în prima ședință ordinară din acest an, Consiliul Județean Prahova a aprobat astăzi, 27 ianuarie 2021, proiecte importante pentru susținerea investițiilor în infrastructura de sănătate, drumuri, gaze naturale, termie, educație, asistență socială și cultură.

În același timp, prin hotărârile adoptate astăzi, administrația publică județeană continuă procesul de reformă a propriei structuri și a direcțiilor subordonate.

Cheltuielile aferente proiectelor de investiții vor fi acoperite din fonduri europene, guvernamentale, din bugetul propriu al Consiliului Județean și din finanțări rambursabile ce vor fi contractate de Consiliul Județean.

Consilierii județeni au aprobat desființarea, începând cu data de 31 martie 2021, a Direcției Județene de Pază Prahova (159 de posturi) și a Direcției Județene de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova (59 de posturi). În aceeași ședință, salariile din 2021 ale angajaților administrației publice județene au fost plafonate la nivelul celor din decembrie 2020.

„Vom externaliza serviciul de pază și, prin caietul de sarcini, vom solicita firmelor de pază să îi angajeze pe foștii angajați ai administrației publice. Banii economisiți de Consiliul Județean vor fi cheltuiți pe investiții de care prahovenii au mare nevoie”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Tot astăzi, Consiliul Județean Prahova a aprobat contractarea unei finanțări interne rambursabile în valoare de 165 milioane de lei pentru finanțarea unor obiective de investiții de interes județean, inclusiv pentru asigurarea cofinanțării unor proiecte depuse pe fonduri europene și guvernamentale. Din acest împrumut: 16,2 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în sănătate (15,06 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și 1,16 milioane de lei pentru Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești); 22,21 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în drumuri (DJ 102I, DJ 102K, DJ 102D, DJ 100C, DJ 720, pasaj intersecție DN1 cu DJ 101 și strada Buda); 93,88 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în termie (Reabilitare rețele termice SACET Ploiești, înlocuire arzătoare cazanul nr. 5 CET Brazi); 29,49 milioane de lei vor fi alocați înființării rețelei de gaze naturale în Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic; 0,69 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în Centrul Școlar de Educație Incluzivă – Comuna Filipeștii de Tîrg, iar 2,7 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea Casei Compozitorului Paul Constantinescu din Ploiești.

„Dacă am stat ani la rând fără să rezolvăm problemele oamenilor, consider că nu mai putem aștepta nicio zi. Nu putem face pași înainte decât prin investiții masive în infrastructura județului Prahova. Încercăm să multiplicăm banii pentru investiții prin atragerea de fonduri europene și guvernamentale. Consiliul Județean Prahova trebuie să asigure, din bugetul propriu sau din împrumuturi, contribuția proprie la aceste proiecte și să finanțeze obiective importante, cum ar fi cele din sănătate, a căror amânare nu mai este posibilă”, a mai spus Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

 

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.