În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Prahova de astăzi, 22.06.2021, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind încheierea parteneriatului dintre judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti.

La iniţiativa preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, județul nostru se implică în implementarea proiectului pentru realizarea viitorului drum de viteză.

Scopul este acela de a asigura accesul la o infrastructură modernă pentru locuitorii acestei zone a județului și, implicit, creșterea nivelului de trai. De asemenea, unul dintre efectele imediate va fi dinamizarea climatului de afaceri, o infrastructură rutieră modernă fiind cheia viitoarelor dezvoltări economice sănătoase.

„Vrem să readucem Prahova acolo unde îi este locul, în postura de principal motor economic al României. Putem face asta doar readucând lucrurile în albia lor firească, iar un pas important în acest sens îl reprezintă reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere. Agenții economici care activează în județul nostru au nevoie să-și transporte materia primă sau produsele cât mai rapid, oriunde în țară, iar, în această zonă a țării și județului, infrastructura rutieră rămăsese în urmă. Principalele motive pentru care ne implicăm în construcția drumului expres Găești-Ploiești sunt creșterea mobilității și a oportunităților de dezvoltare pentru prahoveni”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Obiectivul propus reprezintă atât prioritate a administraţiei judeţului, cât şi la nivel naţional, având ca scop îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, precum şi conectivitatea cu rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T).

Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și pentru Proiectul Tehnic de Execuție a fost semnat de către CNAIR în august 2020 și are un termen de implementare de 24 de luni.

Drumul, care va pleca de la Găești, la intersecția cu A1 București – Pitești, și va ajunge până la Ploiești, în zona autostrăzii A3, va avea o lungime de aproape 70 de kilometri, dintre care 25% sunt pe teritoriul județului Prahova, și 2x2 benzi de circulație.

De gaesti ploiesti

                                                                                                                   

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.