Agenţii economici mari din judeţ, care vor fi obligaţi să adopte în viitorul apropiat un plan investiţional care să aibă ca obiective principale decontaminarea și regenerarea siturilor industriale, susținerea modernizării tehnologice în vederea reducerii emisiilor și poluării, precum și dezvoltarea programelor de învățământ dual, au participat, astăzi, la Workshop-ul Regional - ”Sprijin în pregătirea Planurilor Teritoriale pentru o Tranziție Justă În Româniaˮ, în cadrul Programului Operațional Tranziție Justă (POTJ), organizat  la sediul Consiliului Judeţean Prahova.

Scopul întâlnirii a fost acela de a fi prezentate şi clarificate toate ideile de proiecte și obiectivele pe care le au pe termen mediu și lung în privinţa acestei tranziţii şi pentru care să obţină finanţare nerambursabilă prin Fondul pentru o tranziție justă.

Ideile de proiecte vor fi bine fundamentate prin Planuri investiționale etapizate, Planuri la nivel județean de scădere a emisiilor.

POTJ se adresează promotorilor de proiecte care sunt interesați să își finanțeze proiectele în cadrul Fondului pentru o tranziție justă.
Promotorul trebuie să completeze formularul cu informații cheie despre proiectul propus, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene realizând ulterior analiza privind eligibilitatea și oportunitatea proiectului propus.

La workshop-ul de astăzi au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai Institutului Naţional de Cercetări Economice, ai Patronatului IMM Prahova, OMV Petrom, Rompetrol, Conpet S.A., KMG Rompetrol, Rompetrol Rafinare S.A., Rafinăria Vega, Inspet SA, APDT Prahova, Maspeso Romania, Coca Cola HBC Romania, Bergebier SA., Tymbark Vălenii de Munte.

 

Workshop P.O. T...
Workshop P.O. Tranziție Justă
Workshop P.O. T...
Workshop P.O. Tranziție Justă
Workshop P.O. T...
Workshop P.O. Tranziție Justă

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.