Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a participat , miecuri, 13 septembrie 2017 , la Băneşti la comemorarea a 104 ani de la moartea pionierului aviaţiei române şi mondiale - Aurel Vlaicu.

În cadrul acestei manifestări comemorative a fost evocată personalitatea marelui inventator, inginer şi pilot român, care prin determinarea şi perseverenţa sa a construit primul avion pe teritoriul ţării noastre. Brevetul a fost înregistrat de Aurel Vlaicu cu numele de „maşina de zburat cu corp în urma de săgeată“. Cuvintele sale publicate într-un articol sunt sugestive pentru a demonstra dragostea sa pentru zbor şi pentru aviaţie: ,,Bucuria cea mai mare, însă, am simţit-o când am zburat pentru prima oară la Cotroceni. Nu m-am ridicat atunci mai sus de patru metri. Cu toate acestea, nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea la care mă ridicasem eu”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a subliniat contribuţia deosebit de importantă a marelui inventator Aurel Vlaicu la dezvoltarea aviaţiei naţionale şi internaţionale, amintind şi faptul că nu trebuie să ne uităm valorile şi oamenii care au contribuit prin efortul lor constant la dezvoltarea identităţii naţionale.

La finalul acestor manifestări s-au depus buchete de flori şi coroane, ca un omagiu adus celui care, prin sacrificarea propriei vieţi, a lăsat moştenire neamului românesc primul aparat de zbor.

Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu
Aurel Vlaicu

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.