Luni, 15 ianuarie 2018, Consiliul Județean Prahova şi instituțiile de cultură din județ au organizat o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale. Conform Legii nr. 238 /7 decembrie 2010, ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor - Mihai Eminescu (1850-1889).

La 168 de ani de la naşterea sa, Mihai Eminescu reprezintă "Omul deplin al culturii româneşti".

Prezent la evenimentele culturale de astăzi, Administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu a menţionat că Ziua Culturii Naționale reprezintă o zi în care ne amintim de ,,Luceafărul'' poeziei românesti, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române în ansamblu şi a esenţei românismului din sufletul oricărui român.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale au debutat la Biblioteca Judeţeană "Nicolae Iorga" cu simpozionul "Dor de Eminescu", continuând cu vernisarea expoziţiei etnografice "Valori de Patrimoniu" şi cu lansarea "Ghidului de arhitectură - Zona Prahova Subcarpatică".

Având în vedere că Mihai Eminescu rămâne expresia absolută a culturii române, au fost depuse flori, atât la statuia poetului din centrul Municipiului Ploieşti, dar şi la alte monumente culturale din Judeţul Prahova.

Prin organizarea acestor evenimente, Consiliul Judeţean Prahova doreşte să promoveze şi să arate respectul cuvenit culturii naţionale, ducând mai departe conştiinţa şi identitatea românească, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Ziua Culturii N...
Ziua Culturii Naționale
Ziua Culturii N...
Ziua Culturii Naționale
Ziua Culturii N...
Ziua Culturii Naționale
Ziua Culturii N...
Ziua Culturii Naționale

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.