Vineri, 09.02.2018, la sala de lectură a Bibliotecii ,,Nicolae Iorga” din Ploieşti a avut loc bilanţul activităţilor desfăşurate de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Ploieşti în anul 2017.

La eveniment au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, specialiştii centrelor de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din componenţa CRPECA Ploieşti, respectiv Prahova, Buzău şi Dâmboviţa, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii partenere.

Printre obiectivele specifice ale C.R.P.E.C.A. Ploiești în anul 2017, s-au evidenţiat: semnarea și implementarea planurilor de acțiune 2013 - 2020 aferente Strategiilor Județene Antidrog 2017 – 2020; îmbunătăţirea capacităţii de colectare şi procesare a datelor necesare întocmirii raportărilor către A.N.A.; îmbunătăţirea cooperării interinstituţionale la nivel local în domeniul reducerii ofertei de droguri; menţinerea la un nivel cât mai scăzut comparativ cu cel actual al prevalenţei consumului de droguri şi reducerea într-un mod corelat a prevalenţei consumului de alcool şi tutun în rândul populaţiei generale prin consolidarea măsurilor de prevenire şi prin dezvoltarea şi întărirea sistemului public de asistenţă medicală, psihologică şi socială; continuarea procesului de formare şi pregătire profesională a personalului şi reaşezarea acestuia pe principiul asimilării de competenţe profesionale (aptitudini, cunoştinţe şi atitudini) ce alcătuiesc standardele ocupaţionale precum şi dezvoltarea relaţiilor parteneriale în domeniul proiectelor de reducere a cererii şi ofertei de droguri, precum şi atragerea de finanţări externe nerambursabile pentru susţinerea activităţilor prioritare ale A.N.A.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă a apreciat activiatea CRPECA Ploieşti şi rolul important pe care îl joacă în combaterea şi prevenirea consumului de droguri, evidenţiind, totodată, modul în care consumul de droguri afectează vieţile celor care utilizează aceste substanţe.

În anul 2017, la nivelul Centrului Regional Ploiești, specialiștii în domeniul prevenirii consumului de droguri în colaborare cu partenerii locali au realizat în cadrul campaniilor și proiectelor naționale 441 activități specifice de care au beneficiat 30.514 persoane, în creștere față de anul 2016. Totodată, în domeniul prevenirii consumului de droguri, la nivelul C.P.E.C.A. subordonate Centrului Regional Ploieşti au fost implementate campanii, programe şi proiecte specifice în comunitate, familie şi şcoală.

Pentru anul 2018, CRPECA Ploieşti, prin cele trei centre judeţene, urmăreşte iniţierea unor noi campanii sau proiecte de prevenire primară, secundară şi terţiară a consumului de droguri pentru diferite categorii socio-profesionale, inclusiv adresate comunităților din mediul rural, dar şi consolidarea rolului de instituție centralizatoare a politicilor antidrog de la nivel județean a C.P.E.C.A., prin semnarea/reînnoirea protocoalelor de colaborare cu autorități și instituții publice locale.

CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA
CRPECA

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.