Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă a participat luni, 14 mai 2018, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, excelenţa sa, Michèle Ramis, la Ceremonia de decernare a premiilor câştigătoare din cadrul concursului "Oraşe durabile”.

Consiliul Judeţean Prahova a fost desemnat câştigător la categoria ,, apă, canalizare, şi gestionarea deşeurilor” cu proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Prahova”; acesta vizează realizarea unui sistem modern de gestionare a deşeurilor, dimensionat după cerinţele judeţului, prin intermediul căruia exigenţele naţionale şi europene să fie îndeplinite.

Vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă a mulţumit pentru ocazia dată Judeţului Prahova de a participa la concursul organizat de Ambasada Franţei în România - "Oraşe durabile - Concurs de bune practici privind oraşul durabil, destinat colectivităţilor locale din România”. Totodată a menţionat că premiul onorează, dar aduce administraţiei judeţene o mare responsabilitate, deoarece trebuie ca în viitor să existe o continuitate în implementarea unor soluţii durabile, atît la nivel de municipiu cât şi la nivel de judeţ, pentru a reduce poluarea şi consumul de energie, a fluidiza traficul, a îmbunatati transportul public şi infrastructura.

Excelenta sa, Michèle Ramis, Ambasadorul Franţei în România a subliniat importanţa colectivităţilor teritoriale, care sunt actori importanţi ai tranziţiei ecologice şi care vin cu proiecte inovatoare atât în Franţa cât şi în România.

Concursul "Oraşe durabile”, aflat la prima ediţie a avut ca scop să pună în valoare iniţiativele pozitive ale administraţiilor locale din România şi să le valorizeze pe cele mai implicate în dezvoltarea durabilă şi în lupta împotriva schimbărilor climatice, Judeţul Prahova fiind singurul din ţară care a câştigat un premiu, alături de două municipii şi un oraş.

Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile
Oraşe durabile

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.