Administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a participat Duminică, 24 iunie 2018, în localitatea Breaza, la manifestările dedicate Zilei Universale a Iei.

Sărbătoarea portului românesc a devenit un eveniment internaţional, în această zi oameni din mai multe țări din întreaga lume îmbrăcând cămaşa tradițională românească. La Breaza a fost deschis şi un centru european al iei , organizându-se şi o expoziţie intitulată "Ia de Breaza”.

Obiectivul principal al acestor manifestări culturale a fost promovarea patrimoniului material românesc, în contextul în care anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
Bluza tradițională românească este un simbol al culturii şi identităţii românesti ,reprezentând o piesă esenţială a costumului tradiţional românesc.

Administratorul public, Fabioara Ionescu a salutat acest eveniment dedicat iei româneşti, localitatea Breaza fiind deja cunoscută atât în ţară cât şi în străinătate pentru frumuseţea, tradiţia şi calitatea costumelor populare fabricate aici.

Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei
Ziua Iei

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.