Asociaţia Diabeticilor din Prahova a organizat luni, 24 septembrie 2018, o conferință de presă, cu ocazia lansării proiectului „Caravana spune Da pentru sănătatea Ta”.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Prahova, în cadrul ”Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor non-profit de interes judeţean pentru anul 2018”, în conformitate cu legea 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activităţi nonprofit de interes general și are o valoare totală de 22.449 lei.

Obiectivul principal este îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor din Județul Prahova afectate de obezitate, sindrom metabolic și diabet zaharat, prin creșterea implicării tinerilor din Județul Prahova în acțiunile de promovare a unui mod de viață sănătos și a prevenirii îmbolnăvirilor.

Astfel, în perioada 25 septembrie 2018 - 30 noiembrie 2018, se vor organiza campanii gratuite de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale iar cetățenii vor fi informați despre diabet, riscurile și complicațiile acestei boli.

Prezent la evenimentul de astăzi, administratorul public al Județului Prahova, Fabioara Ionescu, a apreciat importanța acestui proiect de sănătate și benficiile pe care le poate aduce prahovenilor, având în vedere ca diabetul și bolile asociate acestuia reprezintă un real pericol.

Partenerii acestui proiect sunt: Serviciul de Ambulanță Judeteană Prahova și Școală Postliceală Sanitară ”Thoma Ionescu” Ploiești.

Caravana spune ...
Caravana spune Da pentru sănătatea Ta
Caravana spune ...
Caravana spune Da pentru sănătatea Ta
Caravana spune ...
Caravana spune Da pentru sănătatea Ta

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.