Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a deschis lucrările celei de a treia ediții a ”Aspen Energy Summit”, eveniment organizat de Institutul Aspen România.

În cadrul forumului, au fost abordate aspecte strategice din domeniul energiei, economiei, geopoliticii și dezvoltării durabile. Pe lângă Consiliul Județean Prahova, evenimentul a beneficiat și de susținerea altor parteneri importanți, precum Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Afacerilor Externe, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Universitatea ”Petrol- Gaze Ploiești”.

Securitatea energetică într-o zonă complexă ca cea a României și dezvoltarea durabilă reprezintă provocări, ce trebuie gestionate atât la nivel local cât și central, doar printr-o viziune integrată a tuturor celor implicați.
În acest context, președintele Bogdan Toader a precizat că forumul energetic organizat în județul Prahova reprezintă o platformă utilă de interacțiune, ce strânge laolaltă actori din domenii diferite (de la oameni de afaceri, mediu academic, ONG-uri până la nivel guvernamental), platformă ce poate să ofere soluții eficiente de dezvoltare durabilă și oportunități economice viabile.

Discuțiile din cadrul forumului s-au axat și pe implementarea unor tehnologii moderne, bazate pe surse de energie regenerabilă, atât la nivel de municipiu cât şi la nivel de judeţ, pentru a reduce poluarea, pentru a rezolva problema deșeurilor şi a eficientiza consumul.

Energia este o componentă esențială de dezvoltare și de aceea, îmbunătățirea climatului investițional în domeniul energetic trebuie să fie o prioritate constantă pentru toți factorii de decizie, au concluzionat cei prezenți astăzi la dezbaterile din cadrul ”Aspen Energy Summit 2019”.

ASPEN Energy Su...
ASPEN Energy Summit
ASPEN Energy Su...
ASPEN Energy Summit
ASPEN Energy Su...
ASPEN Energy Summit
ASPEN Energy Su...
ASPEN Energy Summit
ASPEN Energy Su...
ASPEN Energy Summit
ASPEN Energy Su...
ASPEN Energy Summit

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.