Recent, administrația județeană a depus spre finanțare proiectul prin care se va pune în valoare și se va restaura casa memorială ,,Paul Constantinescu” din Ploiești.

Proiectul „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești” este finanţat prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021.    
                
Obiectivul general al proiectului cu o valoare  totală de  10.601.295,51 lei îl reprezintă restaurarea și valorificarea  casei memoriale a compozitorului prahovean, precum și promovarea creației deosebite a acestuia.
Aceasta inițiativă este binevenită  având în vedere că în prezent imobilul se află într-un grad avansat de degradare și are nevoie urgentă de restaurare și conservare.

Beneficiarii principali ai proiectului vor fi prahovenii interesați de artă, muzică și cultură, turiștii din alte zone dar și artiștii ce vor avea diverse activități în acest spațiu. Astfel, după implementarea proiectului și redarea funcționalității casei memoriale Paul Constantinescu drept nucleu cultural-artistic pentru toate genurile muzicii clasice (de la operă la lied, de la balet la simfonie), publicul larg va avea acces la manifestările și activitățile cultural-muzicale.

Rolul partenerilor, respectiv ,,Fundația Culturală Remember Enescu” (București) și ,,International Voice of Justice – Europe” (Norvegia), va fi vizibil după încheierea etapelor de restaurare și consolidare ale obiectivului, când aceștia vor organiza și desfășura evenimente cultural-artistice complexe.

Casa memorială ...
Casa memorială Paul Constantinescu
Casa memorială ...
Casa memorială Paul Constantinescu
Casa memorială ...
Casa memorială Paul Constantinescu
Casa memorială ...
Casa memorială Paul Constantinescu

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.