Miercuri, 15 ianuarie 2020, Consiliul Județean Prahova şi instituțiile de cultură din județ au organizat o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale.
Conform legii 238 /7 decembrie 2010, ziua de 15 ianuarie este aleasă ca Zi a Culturii Naţionale și reprezintă ziua naşterii poetului naţional al românilor - Mihai Eminescu (1850-1889),cel care rămâne ”omul deplin al culturii româneşti”.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale au debutat cu depunerea unor buchete de flori la statuia poetului din centrul Municipiului Ploieşti, continuând cu prelegerea ”Academia Română – for suprem al Culturii Naționale”, susținută de istoricul Georgeta Filitti, la Sala ”Marea Unire” din Palatul Culturii.
Aceasta a prezentat rolul esențial pe care l-a jucat Academia Română în dezvoltarea limbii române, precum și în desăvârșirea culturii naționale, făcand o pledoarie pentru educație și importanța ei în formarea tinerilor.
A fost făcută și o radiografie a celei mai importante instituții de cultură românești, subliniindu-se aportul spiritual pe care elitele vremii l-au adus Academiei Române.

Prezent la evenimentele culturale de astăzi, administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a menţionat că Ziua Culturii Naționale reprezintă o zi în care ne amintim de poetul național, Mihai Eminescu, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române.

Consiliul Județean Prahova a susținut în permanență valorile naționale, promovând cultura română, care de-a lungul timpului a avut un rol esențial în păstrarea identității naționale și în crearea României moderne.

Ziua Culturii N...
Ziua Culturii Naționale
Ziua Culturii N...
Ziua Culturii Naționale
Ziua Culturii N...
Ziua Culturii Naționale

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.