În contextul pandemiei de coronavirus, administrația județeană are în pregătire un proiect ce va fi depus pentru obținerea finanțării nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Proiectul "Dotarea unităților sanitare aflate în subordinea Consiliului județean Prahova cu echipamente medicale și de protecție medicală, în vederea prevenirii extinderii infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și tratarea pacienților contaminați” va fi finanțat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, axa prioritară 9 - Protejarea sănătății populației  în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, obiectiv specific 9.1. – Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID -19.

Conform Ghidului solicitantului, care este în dezbatere până pe data de 15 mai, valoarea maximă eligibilă pentru un proiect este de 49 milioane de euro.

Obiectivul prinicipal al proiectului menționat vizează, pe lângă achiziționarea unor noi echipamente medicale și de protecție, posibilitatea decontării materialelor și aparaturii medicale achiziționate deja de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești în combaterea Covid-19, începând cu 1 februarie 2020.

Implementarea unui astfel de proiect este esențială pentru domeniul medical din Prahova, asigurându-se unităților sanitare un sprijin important în combaterea acestei epidemii de coronavirus.

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.