Consiliul Judeţean Prahova este ataşat de valorile împărtăşite de Biserică, spiritualitatea românească fiind unul din elementele naţionale identitare.

În acest sens, administrația județeană s-a implicat de-a lungul timpului în susținerea unor proiecte din domeniul cultelor religioase, cum este și proiectul european "Consolidare, restaurare şi punere în valoare Centru cultural Protoieria Ploieşti Nord”, unde a asigurat partea de co-finanțare, în valoare de 96.875,40 lei. Perioada de implementare a proiectului a fost de 48 de luni începand cu 01.07.2016, iar conform graficului activitățilo,r se va încheia în data de 20.06.2020.

Proiectul inițiat de Protoieria Ploieşti Nord are o valoare totală de 4.843.769,81 lei și a fost finanţat prin Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – "Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, prioritatea 5.1 – "Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.
Principalele activități prevăzute în proiect au fost legate de consolidarea, restaurarea clădirii şi punerea în valoare a spaţiilor existente, în vederea desfăşurării unor funcţiuni adecvate, compatibile cu statutul de monument istoric.

Imobilul restaurat este construit în stilul neoclasic la sfârşitul secolului al –XIX-lea , fiind unul dintre cele patru edificii construite după planurile arhitectului Leonida Negrescu, toate amplasate pe Bulevardul Independenţei din Ploiești.
Prin implementarea acestui proiect a fost pus în valoare acest monument istoric ce reprezintă un obiectiv important în patrimoniul cultural și arhitectural al Județului Prahova.

Consiliul Județean Prahova a susținut partea de co-finanțare și pentru alte cinci proiecte ce vizează monumente de cult din județ, respectiv: "Restaurare pictură, finisaje interioare și exterioare, instalații, restaurare turn clopotniță, amenajări exterioare Biserica Sfânta Vineri Ploiești”; "Consolidare, restaurare, conservare și punere în valoare arhitecturală și pictura murală a Bisericii mari a Mănăstirii Zamfira, județul Prahova, executată în frescă de Nicolae Grigorescu”; "Restaurare, consolidare şi punere în valoare a bisericii de lemn Sfinţii Mihail și Gavril”, a schitului Jercălăi – Urlaţi” ; "Restaurare și punere în valoare a ansamblului arhitectural medieval al fostului Schit Lespezi”.

Toate aceste obiective restaurate vor contribui la atragerea vizitatorilor, dezvoltând turismul cultural-religios, asigurând totodată pelerinilor un cadru optim, unde istoria, tradiția și spiritualitatea se îmbină armonios.

Consolidare, re...
Consolidare, restaurare şi punere în valoare Centru cultural Protoieria Ploieşti Nord
Consolidare, re...
Consolidare, restaurare şi punere în valoare Centru cultural Protoieria Ploieşti Nord

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.