Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a inițiat o hotărâre de consiliu prin care s-a aprobat constituirea unei comisii care să analizeze și să se intereseze de posibilitatea achiziționării fostei Case a Căsătoriilior, situată pe Bulevardul Independenței din Municipiul Ploiești.

Considerată o clădire emblematică pentru Ploiești, pe vremuri locuința lui Radu Stanian, Casa Căsătoriilor a rămas în memoria multor ploieșteni ca fiind locul unde, aproape 40 de ani, și-au legat destinele sute de mii de tineri.

Cu o suprafaţă de peste 900 de metri pătraţi, dintre care peste 700 sunt locuibili, imobilul situat în B-dul Independenţei, nr. 15, are peste 30 de camere şi este structurată pe mai multe nivele: mezanin, parter şi etaj.
Edificiul a fost proprietatea lui Radu Stanian, primar şi om de afaceri din oraş la sfârşitul secolului al - XIX-lea.

După ce clădirea va fi cumpărată, aceasta urmează să fie reabilitată cu fonduri europene, iar ulterior să fie transformată în muzeu.
Mai exact, aici se intenționează să fie mutat Muzeul I.L.Caragiale, secţie a Muzeului Județean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Muzeul ”I.L.Caragiale” din Ploieşti a luat fiinţă din pasiunea pentru istorie şi cultură a profesorului Nicolae Simache, în anul 1962, când s-au sărbătorit 110 ani de la naşterea marelui dramaturg al literaturii române şi a fost reorganizat în anul 2002, cu prilejul Anului Caragiale.

Muzeul este găzduit în ”Casa Dobrescu”, monument de arhitectură de la sfârşitul secolului al XVIII-lea care a fost retrocedat deja proprietarului.
Este un alt motiv pentru care în fosta Casa a Căsătoriilor se intenționează mutarea Muzeului Caragiale.
Acesta poate funcționa în actualul spațiu până în anul 2024.

Administrația județeană intenționează ca prin acest demers să promoveze cultura și arhitectura prahoveană, punând în valoare un edificiu reprezentativ pentru Ploiești și pentru județul Prahova.

Consiliul Județean Prahova a mai reabilitat și modernizat edificii importante din oraș, unde în prezent se află Muzeul Ceasului sau Muzeul Petrolului, unice în țara noastră.

Casa căsătoriil...
Casa căsătoriilor
Casa căsătoriil...
Casa căsătoriilor
Casa căsătoriil...
Casa căsătoriilor
Casa căsătoriil...
Casa căsătoriilor

 

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.