Miercuri, 5 august 2020, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă, orașul Breaza, județul Prahova”, cu o valoare totală de 6.598.852,58 lei, finanțat în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, obiectiv specific 10.1 - Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

În ședința ordinară de consiliu județean din data de 29 aprilie 2020, a fost aprobat acest proiect, documentația tehnico-economică, indicatorii, precum și cheltuielile aferente, iar miercuri, 5 august.2020, a fost semnat contractul de finanțare.

Activitatea de proiectare și execuție a lucrărilor se va desfășura pe o perioadă de 16 luni.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie la nivelul județului Prahova şi implicit, a procesului educaţional, prin crearea de noi spaţii necesare derulării activităţii educaţionale din cadrul Centrului Şcolar de Educație Incluzivă a oraşului Breaza.

Printre activitățile prevăzute a se realiza în cadrul acestui proiect se numără: reabilitarea şi refuncţionalizarea construcţiei existente; amenajarea noilor săli de clasa, a cabinetelor, a atelierelor de terapie și a celorlalte spații, astfel încât să răspundă nevoilor specifice și individualizate ale copiilor, în raport cu tipul dizabilității.


Implementarea proiectului este esențială pentru creșterea calității procesului educațional special din Prahova, prin asigurarea unor spații adecvate persoanelor cu dizabilități din centrul școlar de la Breaza.

Încă de la preluarea mandatului, educația și învățământul special au fost priorități ale președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Centrul Școlar ...
Centrul Școlar de Educație Incluzivă, orașul Breaza
Centrul Școlar ...
Centrul Școlar de Educație Incluzivă, orașul Breaza

 

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.