Consiliul Județean Prahova a depus spre finanțare la sfârșitul anului 2019 proiectul ce vizează restaurarea Casei memoriale "Paul Constantinescu” din Ploiești, iar joi, 17 septembrie 2020, a fost semnat contractul de finanțare.

Proiectul „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești” este finanţat prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021.
Acesta va fi implementat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu două organizații non-profit, una din România – "Remember Enescu” și una din Norvegia – "International Voice of Justice”.

Obiectivul general al proiectului cu o valoare totală de 10.601.295,51 lei îl reprezintă restaurarea și valorificarea casei memoriale a compozitorului prahovean, precum și promovarea creației muzicale a acestuia.
Această inițiativă este binevenită, având în vedere că în prezent imobilul se află într-un stadiu avansat de degradare.

Beneficiarii principali vor fi prahovenii interesați de artă, muzică și cultură, turiștii din alte zone, dar și artiștii ce vor putea desfășura diverse activități în acest spațiu.
Astfel, după implementarea proiectului și redarea funcționalității casei memoriale Paul Constantinescu drept nucleu cultural-artistic pentru toate genurile muzicii clasice, publicul larg va avea acces la manifestările și activitățile cultural-muzicale.

Perioada de execuție a lucrărilor pentru consolidarea clădirii muzeului este de 16 luni, iar durata de implementare a proiectului este 36 de luni, începând cu 1 octombrie 2020.
Finanțarea nerambursabilă este de 7,8 milioane de lei, iar contribuția Județului Prahova este de 2, 8 milioane de lei.

Imobilul va găzdui evenimente cultural-artistice complexe, promovând creația compozitorului Paul Constantinescu, unul dintre oamenii de cultură emblematici ai Prahovei.

Paul Constantin...
Paul Constantinescu
Paul Constantin...
Paul Constantinescu

 

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.