afis Noaptea Cercetatorilor EuropeniÎn România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință.

Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele la Muzeul Județean de Științele Naturii din Ploiești, începând cu ora 16.00.
Minunățiile naturii se vor împleti cu știința pentru a surprinde vizitatorii. Cât de cunoscută îți este biocuantica sau morfologia plantelor? Cu cât mai necunoscută cu atât mai mare va fi fascinația la prezentarea acestor domenii de către specialiștii din cadrul Muzeului de Științele Naturii.

Câtă cercetare și strădanie stă în spatele insectarelor și herbarelor vor afla numai cei ce vor trece pragul Nopții Cercetătorilor din Ploiești.
În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi.

Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.

Organizatori: Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Consiliul Județean Prahova.

Programul complet este disponibil aici: www.noapteacercetatorilor.eu

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.