noaptea bibliotecilor2017Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova organizează „Noaptea Bibliotecilor Deschise". Oaspeții Bibliotecii Județene sunt așteptați la activitățile organizate în cadrul evenimentului "Noaptea Bibliotecilor Deschise" în ziua de 29 septembrie, la ora 18:00 până la ora 24:00.

Primii care se vor bucura de acest eveniment vor fi copiii, cărora le este destinat momentul ce va deschide programul:

- Concurs de sah – vor fi premiați cu cărți toți copii participanți.
- Face Painting/ Pictură pe față – în noul spațiu de petrecere a timpului liber (pentru copii) aflat în incinta bibliotecii; aceștia vor putea folosi jocurile aflate acolo pentru ei și pot fi pictați pe față dacă își doresc.
- O poveste de seară - Lectură pentru copii
La Secția de Împrumut carte pentru copii se va viziona povestea "De la copac la carte" – copiilor le este prezentat drumul cărții: realizarea acesteia de la bucata de lemn la produsul final cartea.
- Cartea de patrimoniu - cei interesați de cartea rară și cartea veche vor putea admira exemplarele din fondul bibliotecii.
- Tur de bibliotecă – oaspeții vor fi invitați să viziteze secțiile bibliotecii, vor primi explicații de la bibliotecarii - ghizi care le vor prezenta organizarea bibliotecii și drumul pe care îl parcurge o carte din momentul în care intră în bibliotecă și până când ajunge în mâna cititorului.
Vernisaj expoziție: Instituții publice – Expoziție ce cuprinde colaje din paie, autor Ion Ionită, membru al Cenaclului "Arcade" al Bibliotecii Județene Nicolae Iorga Prahova.
Lansarea campaniei: "Donează o carte nouă" - să îmbogățim fondul cu cărți noi în limba română existent la Filiala "Nicolae Iorga" a instituției noastre din orașul Cimișlia, Republica Moldova.
La Secția de Împrumut carte pentru adulți, bibliotecarii vor aștepta cititorii cu ultimele noutăți achizitionate.
Cei prezenți vor fi apoi invitați în Sala "Meridian" pentru a viziona filme cu tematică selectivă (thriller, suspans, sf, clasice).

Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună o noapte albă pentru a celebra cartea și bucuria cititului.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.