Consiliul Județean Prahova și Centrul Județean de Cultură Prahova vă invită la „Târgul de Mărțișor”, eveniment ce se va desfășura în perioada 28 februarie – 1 martie 2019, interval orar 9.00-17.30, în fața Palatului Culturii, B-dul Republicii, aleea pietonală dinspre zona intrării principale.

Mărțișoarele care se vor regăsi în cadrul acestei expoziții sunt realizate manual de către meșteri populari și artiști plastici din Ploiești și județul Prahova, colaboratori ai Centrului Județean de Cultură Prahova, și vor acoperi o gamă variată de materiale (materiale textile, fire în nuanțele alb și roșu, cermică, hârtie colorată, mărțișoare pictate).

Centrul Județean de Cultură Prahova a desfășurat în județul Prahova o etapă de documentare și cercetare a tradiției legate de Mărțișor, încurajând meșteri populari să realizeze mărțișoare tradiționale după modelele din trecut.

„Târgul de Mărțișor” se dorește a fi o modalitate de valorificare a tradiției specifice zonei noastre, o posibilitate de promovare a patrimoniului cultural național și a patrimoniului cultural prahovean, o reală oportunitate de educare a tinerilor în spiritul păstrării tradiției populare, o alternativă la tendințele actuale de îndepărtare de fondul cultural autohton.

Totodată, începând cu data de 6 decembrie 2017, „Mărțișorul” a fost inclus în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, în baza unui dosar multinațional coordonat de România și elaborat împreună cu Republica Moldova, Republica Macedonia și Republica Bulgaria!

targ de martisor 2019

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.