Luna iunie este, prin excelență, luna copilului la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova, așadar vom organiza un concurs de creație plastică cu titlul CULORILE SPERANȚEI.
Tema concursului: speranța în vreme de pandemie. Activitatea se va desfășura exclusiv on-line și se adresează copiilor între 5 și 14 ani.
Lucrările câștigătoare vor fi publicate sub forma unui album îngrijit de Bibliotecă, dar și într-o expoziție on-line pe Casa Virtuală și pe paginile de Facebook ale bibliotecii.
Avem în vedere stimularea creativității copiilor preșcolari și școlari mici, stimularea sondării diverselor posibilități de a crea un obiect care să transmită o idee sau un sentiment, impulsionarea de a trimite mesaje persoanelor dragi prin intermediul creațiilor artistice, stimularea interesului pentru arte. În linii generale, concursul se va desfășura astfel: vom invita, pe pagina de Facebook, copiii cu vârste între 5 și 14 ani, să concureze cu cel mult trei lucrări la una sau ambele categorii: Desen sau Colaj.
Data limită de trimitere a scanărilor sau fotografiilor este 23 iunie 2020.
Alături de lucrarea scanată sau fotografiată, concurenții vor trimite și un mesaj de speranță pentru o persoană dragă. Acest mesaj nu trebuie să depășească 200 de caractere și va fi publicat împreună cu lucrarea.

Reguli de elaborare:

· Desen: Concurenții vor folosi creion, cărbune, tuș, creioane cerate sau acuarele pentru a realiza unui desen care va întruchipa ideea de speranță. Separat, vor scrie un mesaj scurt, pe care îl vor transmite într-un fișier Word, pentru o persoană dragă căreia vor să-i transmită acest sentiment.
Scanarea sau fotografierea lucrării, împreună cu mesajul scris, vor fi trimise la adresa de e-mail ludotecaprahova@yahoo.com. În subiectul e-mail-ului, concurenții vor scrie următoarele date: Titlul proiectului, Numele, prenumele, vârsta, categoria pentru care concurează.

· Colaj: Concurenții pot folosi carton, lipici, bandă dublu-adezivă, hârtie albă, hârtie colorată, material textil, diverse materiale vegetale, sfoară, nisip, bețe de chibrit, lână, ață, paie etc. pentru a realiza lucrări ce vor reda ideea lor despre speranță. De asemenea, vor atașa, separat, într-un fișier Word, un mesaj scurt pentru o persoană dragă.
Scanarea sau fotografierea lucrării, împreună cu mesajul scris, vor fi trimise la adresa de e-mail ludotecaprahova@yahoo.com. În subiectul e-mail-ului, concurenții vor scrie următoarele date: Titlul proiectului, Numele, prenumele, vârsta, categoria pentru care concurează.

Etapele proiectului:

· 1 iunie – 23 iunie – primirea lucrărilor;

· 24 iunie – 26 iunie – selectarea lucrărilor câștigătoare, întocmirea și tipărirea albumului;

· 30 iunie – premierea, în cadrul unui eveniment on-line, a concurenților câștigători.

Premiul va fi un album tipărit al lucrărilor câștigătoare.

Nu se percep taxe pentru participarea la concurs.

Organizatori: Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” Prahova

 

          regulament culorile speranteiafis culorile sperantei

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.